• 1

    Description slide 1

  • 2

    Description slide 2

  • 3

    Description slide 3

  • 4

    Description slide 4

Copyright 2025 - Custom text here

1. Stek Ribeye z Wagyu – 8,5 tys. zł

Steki Ribeye robi się z najdroższego na świecie mięsa wołowego z japońskich krów rasy Wagyu . Hoduje się je na całym świecie, również w Polsce na Kaszubach. Ich mięso jest tak drogie ze względu na specjalny tzw. "bezstresowy" chów.

2. Golden Phoenix – 3,7 tys. zł

Golden Phoenix jest najdroższą na świecie muffinką. Przyrządza się ją z organicznej mąki najwyższej jakości masła, czekolady prosto z Italii oraz ziaren wanilii sprowadzanej z Ugandy. Ciasteczko zdobią jadalne 23-karatowe złote płatki i zatopione w złocie truskawki. Przysmak serwowany jest w Dubaju.

3. Pizza Royale 007 – 12,7 tys. zł

Za tym niebywale drogim przysmakiem stoi Domenico Crolli - słynny szkocki kucharz. Co znajduje się na Pizza Royale? Całkiem sporo – łosoś, szynka parmeńska, homary w koniaku, dziczyzna i kawior zamoczony w szampanie. Całość zdobi jadalne złoto.

4. Białe trufle – 15,2 tys. zł

Właśnie tyle kosztuje kilogram klejnotów włoskiej gastronomii, jak się je często nazywa. Białe trufle stanowią dodatek do dań z makaronem. Dodaje się je również do risotta oraz jajecznicy.

5. Deser lodowy The Grand Opulence Sundae – 3 tys. zł.

Deser jest serwowany na specjalne zamówienie w Nowym Jorku w restauracji Serendipity 3. W The Grand Opulence Sundae znajdują się białe trufle, wanilia z Madagaskaru, czekolada Amedei Porceleana, marcepan, kandyzowane owoce sprowadzane Paryża, kawałki pomarańczy i marakui oraz kawior. Całość przyozdabiają jadalne złote wiórki.

6. Yubari King – 36,4 tys. zł.

Król melonów, odznacza się niezwykłą soczystością i słodyczą. Yubari jest uprawiany w szklarni w japońskim miasteczku o tej samej nazwie.

7. The Cultured Beef Burger – 1 mln. zł

Tyle trzeba było zapłacić za hamburgera, którego kotlet został zrobiony z wołowiny z in-vitro.

f t g